پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 205125
آمريکاييها در برجام بيانيه مي‌دهند و در زير کار ديگري مي‌کنند/خواهان اجراي کامل توافق هسته‌اي هستيم/کمک به دولت اولويت اصلي مجلس دهم
تاریخ انتشار : 1395/03/16 09:19:29
نمایش : 1113
رئيس مجلس شوراي اسلاني با بيان اينکه ايران خواهان اجراي کامل توافق هسته‌اي است، گفت: آمريکاييها در برجام بيانيه مي‌دهند و در زير کار ديگري مي‌کنند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ رئيس مجلس شوراي اسلاني با بيان اينکه ايران خواهان اجراي کامل توافق هسته‌اي است، گفت: آمريکاييها در برجام بيانيه مي‌دهند و در زير کار ديگري مي‌کنند.

علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با شبکه تلويزيوني الميادين لبنان در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه جو حاکم بر پارلمان در مجلس دهم چگونه است، گفت: شرايط ايران از نظر سياسي در حوزه مسائل داخلي به يک بلوغ رسيده و جريانهاي مخلتف به منافع ملي کشور و آينده آن مي‌انديشند.

وي ادامه داد: مشابهت هاي ديگري در افکار جناحهاي مختلف وجود دارد، يعني بيش از اينکه خط مشي‌ها قبيله‌اي و حذبي باشد، افراد به دنبال اين هستند که منافع کشور را حفظ کنند.

رئيس مجلس افزود: نمايندگان مجلس که در واقع خبرگان کشور هستند، براساس قسمي که در ابتداي مجلس ياد مي‌کنند از منافع و استقلال کشور صيانت مي‌کنند که اين امر باعث مي‌شود که خارج از خط مشي‌هاي حذبي بتوانند شرايط را فراهم کنند.

لاريجاني تأکيد کرد: معادلات سياسي در داخل مجلس يک مقدار متعالي‌تر از معادلات حزبي است.

وي در پاسخ به سؤالي درباره حضور جناحهاي مختلف در مجلس دهم و چگونگي وحدت آنها، گفت: افرادي که تصور مي‌کردند در شرايط فعلي بايد به منافع کشور خارج از اين چارچوبها عمل کنند، حضور داشتند که اين افراد شامل اصولگرا و معتدلين مي‌شود.

رئيس مجلس با بيان اينکه در مجلس چند قشر از جناحهاي حذبي ديده مي‌شود، افزود: قسم اول افرادي هستند که اصولگرا بوده و طيفي را شامل مي‌شوند و قسم ديگر متوسطين و معتدلين بوده و قسم آخر که آنها نيز طيفي هستند، اصلاح‌طلبان نام دارند، اما در کل نمايندگان اينگونه تشخيص دادند که به منافع کشور توجه کنند.

لاريجاني با بيان اينکه اکثر طيفهاي مجلس ترجيح دادند که رأي‌شان به سمت بنده باشد، گفت: ما يک فراکسيوني در مجلس تشکيل داده‌ايم که مجموعه‌اي از اصولگراها و معتدلين را تحت عنوان فراکسيون "ولايت" گرد هم آورده و آنها جمعيت وسيعي هستند.

وي در پاسخ به سؤالي درباره ارتباط با رهبر انقلاب، تصريح کرد: فکر مي‌کنم در ساليان درازي که ما با رهبر معظم انقلاب ارتباط داشتيم، شايد از ابتداي پيروزي انقلاب ايشان هميشه در مسائل مهم کشور حضور داشته و تصميمات مهمي اتخاذ کرده‌اند.

رئيس نهاد قانونگذاري کشور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب حتي قبل از اينکه رهبري کشوري ما را نيز بر عهده داشته باشند، تصميم‌گيريهاي خوبي اتخاذ کرده و از اين رو بنده هم به ايشان و افکارشان علاقه داشتم، بنابراين ارتباط قلبي بين ما هميشه وجود داشته است.

لاريجاني با تأکيد بر اينکه ارتباط قلبي بين بنده و تمامي نمايندگان مجلس با رهبر انقلاب هميشه وجود داشته و ارادت به ايشان داريم، اظهارکرد: ارادت به رهبر انقلاب اختصاص به يک گروه خاص ندارد، منتهي صف‌بندي اصولگرا و غيراصولگرا روي سلايق ديگر است، ممکن است قرائتها متفاوت باشد اما در مورد تبعيت از رهبري و توجه به رهنمونهاي ايشان همه يک جور فکر مي‌کنند.

وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه حمايت پارلمان از دولت چگونه است، افزود: در بيرون تفسيرها متفاوت است اما در شرايط فعلي پارلمان علاقه‌مند است به دولت کمک کند، به دليل اينکه ما در ايران با چالشهاي مهمي، به‌ويژه مسائل منطقه‌اي و اقتصادي مواجه هستيم.

رئيس مجلس اضافه کرد: همه اعضاي پارلمان علاقه‌مند هستند که از اين چالشها عبور کنيم، لذا اين تقسيم‌بندي در اين بخش دچار اشکال است و بنده و پارلمان عزم‌مان کمک به دولت براي رفع مسائل اقتصادي و تمرکز بر راه‌حلها است.

لاريجاني با بيان اينکه اولويت مجلس کمک به دولت براي رفع مشکلات اقتصادي است، گفت: مسائل اقتصادي و رفع آنها اولويت اصلي کشور است و بايد به آن توجه کنيم.

وي ادامه داد: قسم دوم اولويتهاي ما، مسائل منطقه‌اي است، زيرا چالشهايي که در منطقه همچون عراق، سوريه وافغانستان و همچنين جريانهاي تروريستي که وجود دارد، بحرانهاي زيادي را آفريده، لذا پارلمان به عنوان مکاني که خواهان صيانت از مردم است، نسبت به تحولات منطقه‌اي حساس بوده و اين موضوع را اولويتهاي کاري خود مي‌داند.

رئيس مجلس با اشاره به مسئله توافق هسته‌اي تأکيد کرد: در مسئله توافق هسته‌اي، هماهنگي پارلمان وجود داشته، اما هنوز بخشهايي از اين توافق محقق نشده است، بنابراين ما مي‌خواهيم که اين توافق به طور کامل اجرا شود.

لاريجاني تصريح کرد: تفسيرها متفاوت است، بنده فکر مي‌کنم در شرايط فعلي پارلمان علاقه‌مند است به دولت کمک کند، بنابراين در موضوع هسته‌اي ما اصرار داريم که با تعاملات مختلف بخش توافقات محقق شود، لذا بيش از اين دسته‌بنديهاي داخلي که گاهي تفسير مي‌شوند، نکات مهمي که منافع ملي کشور  است براي ما و تمامي جناحها مهم است و ما بر آن تمرکز کرده‌ايم.

وي همچنين در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه موضوع توافق هسته‌اي مي‌تواند در انتخابات رياست‌جمهوري آتي اثرگذار باشد يا خير، تصريح کرد: موضوع انتخابات آينده اين نيست، مسائل ديگري مي‌تواند مؤثر باشد، البته پارلمان هميشه تأثير دارد، بنده فکر مي‌کنم اگر دولت فعلي در آينده بتواند در حوزه اقتصادي و سرمايه‌گذاريهايي که در ايران بايد انجام شود، تلاش کند، مي‌تواند توفيق کسب کند.

رئيس مجلس ادامه داد: بايد يک جهش اقتصادي در کشور ما رخ دهد، البته در داخل مسائل فرهنگي نيز بايد مورد توجه قرار گيرد، زيرا اساس انقلاب اسلامي در آزادي فکر و عمل بوده و تفاوت ما با کشورهاي ديگر در اين مهم است.

لاريجاني با اشاره به اظهارنظر برخي از سران کشورها با کشور ما، افزود: احساس مي‌کنم آنها با ساختارهاي خود راجع‌به ما قضاوت مي‌کنند، مثلا مي‌گويند چرا ايران چنين تصميمي را نگرفته است که اين موضوع شايد به نقد بسياري بر ما منجر شود، اما مسئله آزادي فکر و انديشه نکته کليدي در انقلاب ما بود، از اين رو آنها بايد با ساختارهاي جامعه ما درباره ما، اظهارنظر کنند.

وي با اشاره به برگزاري انتخابات در کشور ما، گفت: برگزاري هر ساله يک انتخابات در کشور به خوبي نشان از دموکراسي دارد.

رئيس قوه مقننه  ادامه داد: شايد تغيير هر ساله مسئولان در نتيجه دموکراسي از جهاتي که اطلاعات‌شان جابجا مي‌شود، مورد پذيرش نباشد، اما اين موضوع از طرف جامعه پذيرفته شده است، لذا صيانت از اين دموکراسي موضوع مهمي است که در کشور ما رعايت مي‌شود.

لاريجاني با بيان اينکه در فرهنگ اسلامي، تقويت دموکراسي لازم است، افزود: در کشور ما به مسائل اجتماعي توجه ويژه‌اي مي‌شود، به‌ويژه از اين جهت که مهاجرت از روستا به شهر در سالهاي اخير زياد شده است که اين هم دلايلي دارد، البته از اين نبايد غافل شويم که اين مهاجرت تبعات بسياري را منجر شده و نبايد از آن غافل شويم.

وي ادامه داد: يکي از موضوعاتي که براي ما خيلي اهميت دارد و بايد هر چه سريع‌تر در جهت بهبود آن تلاش کنيم، وضعيت اقتصادي کشور است، زيرا ما توانمنديها و ظرفيتهاي بسياري براي بهبود وضعيت اقتصادي در کشور داريم که نمونه‌هايي از آنها نفت‌خيز و رتبه نخست در اکتشاف گاز است که توجه به اين موضوعات مي‌تواند زمينه‌هاي جهش اقتصادي را براي ما فراهم کند.

رئيس مجلس با تأکيد بر اينکه سرمايه‌گذاري در کشور ما مي‌تواند به رشد اقتصادي کمک کند، گفت: متأسفانه در چند سال اخير به دليل سياستهاي غلط توليد داخل لطمه خورده است، از اين رو بايد با سرمايه‌گذاري و رونق توليد را پيگيري کنيم.

وي با اشاره به تأکيد مقام معظم رهبري درباره وضعيت اقتصادي کشور و بهبود آن تأکيد کرد: ما در مجلس قانوني را در اين رابطه و تسهيل سرمايه‌گذاريها مصوب کرديم و مي‌دانيم که بهترين راه براي رشد کشور توجه به وضعيت اقتصادي آن است.

لاريجاني در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه اولويتهاي کشور در چه حوزه‌هايي است، افزود: در حوزه داخلي اولويت ما مسائل اقتصادي است و در حوزه خارجي نيز مسائل منطقه‌اي از اهميت ويژه‌اي براي ما دارد.

وي با بيان اينکه شايد هيچ وقت اطراف ما اينقدر ناامني زياد نبوده است، گفت: ما احساس مسئوليت مي‌کنيم که امنيت جغرافيايي را براي مسلمانان منطقه ايجاد کنيم.

رئيس مجلس با بيان اينکه مردم عراق، سوريه و ... دوستان ما هستند، تصريح کرد: موضوع فلسطين براي ما مهم است و براي ايجاد امنيت در اين مناطق تلاش مي‌کنيم.

لاريجاني با اشاره به ديگر اولويت کشور در بحث اقتصادي، گفت: بدعهدي آمريکاييها در موضوع برجام باعث شده است، اگر بانکهاي آمريکايي نتوانند با بانکهاي ما وارد تعامل شوند، آنها کم‌کاري کرده و کار خود را درست انجام ندادند.

وي ادامه داد: ما نيازمند بيانيه نيستيم، آقاي کري مي‌گويد ما بيانيه داده‌ايم و اين بانکها خود راضي به مراوده نيستند، در حالي که ما مي‌دانيم در عالم سياست بيانيه داده و در زير کار ديگر مي‌کنند، از اين رو ما احتياج داريم که اين فعل اقتصادي صورت گيرد.

رئيس مجلس با تأکيد بر اينکه آمريکاييها در موضوع برجام با مسائل بانکي مقصرند، گفت: اگر اين مسئله حل نشود به طور حتم مشکل براي آنها ايجاد خواهد شد، يعني وقتي مسائل اقتصادي ايران مطابق برجام حل نشود، يعني آمريکاييها به توافقات‌شان عمل نکرده‌اند، از اين رو ممکن است به تجديدنظر برسد.

لاريجاني تأکيد کرد: ما فعلا به دنبال اين هستيم که از مسيري که در برجام آمده، اختلافات حل شود، اما شرايط داخلي ايران مي‌تواند تغيير کند.

وي با اشاره به اينکه در موضوع برجام به وضوح آمده که اگر طرفي به تعهدات خود عمل نکند، چگونه خواهد شد، افزود: ما خواهان اجراي برجام از مسيرهاي تعيين شده هستيم.

رئيس مجلس با بيان اينکه فيمابين ما و آمريکا مشکلات زيادي وجود دارد، تصريح کرد: ما نمي‌خواهيم مشکلات از مسير غيرمعقول حل شود.

لاريجاني با بيان اينکه آمريکا در ايجاد طالبان و داعش نقش داشته است، افزود: اين براي کشوري چون آمريکا تأسف‌آور است، اما آنها اکنون مي‌گويند ما با آنها مبارزه مي‌کنيم.

وي ادامه داد: تلاش ما در موضوع هسته‌اي اين بوده که سالها کشمکش در اين موضوع را از مسير معقول حل کنيم، از اين رو فکر مي‌کنم پايه کارهاي آينده در اين مسئله است که چگونه موضوع هسته‌اي پيش برود، طبعا اگر آنها بخواهند در اين موضوع سوءاستفاده کرده و مکري به خرج بدهند، ايرانيها پاسخ‌شان را خواهند داد.

رئيس مجلس ادامه داد: اگر آمريکاييها در موضوع هسته‌اي تخطي کنند، ما براي فهماندن راه درست به آنها دست به کار خواهيم شد، البته اکنون لازم نيست بگويم چه کاري اما روي راه‌هاي مختلفي فکر کرده‌ايم.

لاريجاني در پاسخ به سؤالي درباره رياست‌جمهوري اوباما و اينکه وي برخلاف ديگر رئيس‌جمهورهاي اين کشور بدون دخالت دادن نيروهاي نظامي توانسته در منطقه نفوذ کند، گفت: از اين منظر ممکن است اوباما موفق‌تر و عاقلانه‌تر عمل کرده باشد، اما بايد بدانيم مشکلاتي هم به‌وجود آورده که نااميدي رخ داده نتيجه اين اقدامات است، زيرا وي ابتدا اميدي را به‌ويژه درباره روابط با مسلمانان ايجاد کرد که بعد به يأس تبديل شد.

وي با اشاره به دو نامه اوباما به رهبر معظم انقلاب اسلامي، افزود: رويکرد ايران واقع‌بينانه بود و مي‌خواست آنها را تست کند، اما وقتي حوادث 88 رخ داد، يک مرتبه آنها فرمانشان را عوض کرده و رفتار خصمانه‌اي نشان دادند و اين نشان داد که آنها تعادلي در رفتار سياسي خود ندارند.

رئيس مجلس ادامه داد: در مورد مسائل تروريستي در عراق، وقتي داعش کل عراق را به هم ريخت اينها فقط سخنراني و تماشا کردند، آمريکاييها فکر مي‌کردند در عراق دموکراسي ايجاد کرده‌اند اما اگر ايران به کمک دولت بغداد نمي‌شتافت، معضلات بسياري رخ مي‌داد.

لاريجاني با بيان اينکه ايران صادقانه در کمک به کشورهاي منطقه ورود کرده است، گفت: آمريکاييها در بسياري از مسائل منطقه تنها به شعار بسنده کردند.

وي در پاسخ به سؤالي درباره اظهارات آقاي ترامپ، گفت: در مورد آقاي ترامپ هنوز ارزيابي روشني نداريم زيرا حرفهاي وي متفاوت بوده و روشن نيست.

رئيس مجلس ادامه داد: گرچه جريانهاي حذبي براي خود چارچوبهايي دارند، اما حرفهاي ترامپ متفاوت است، ما در مورد کانديداهاي دموکرات نمي‌توانيم پيش بيني کنيم.

لاريجاني با بيان اينکه راهي که مردم منطقه انتخاب کردند، راه نسبتا روشني است افزود: تصورم اين است که حدود يک دهه است که روشن‌بيني در منطقه به‌وجود آمده و يک جهش سياسي رخ داده است.

وي با تأکيد بر اينکه جوانان از تحولات و جهشهاي سياسي منطقه آگاه هستند و نسبت به آنها درک دارند، تصريح کرد: با تبليغات نمي‌توان بر آنها تأثير گذاشت، مگر بتوان به خواسته‌هاي آنها جامه عمل پوشاند.

رئيس مجلس با بيان اينکه دموکراسي‌خواهي يک موضوع اصلي در منطقه است، افزود: اگر بخواهند آن را با اسلحه خفه کنند، اين مهم از جاي ديگري بيرون مي‌زند از اين رو من بعيد مي‌دانم که هيچ يک از حوادثي که در يک دهه اخير رخ داده که ريشه در دموکراسي‌خواهي دارد، با فشار و تقلب و مکر حل شدني باشد. تجربه نشان داده که خواست ملي ملتها را نمي‌شود از آنها دريغ کرد.

لاريجاني در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه ايران در کشورهاي منطقه دخالت مي‌کند، گفت: بنده هم اين موضوعات را در تحليلهاي برخي سياست‌مداران منطقه‌اي و برخي رسانه‌ها شنيده‌ام، اما بايد به اين نکته توجه کنيم که در اين سي‌و‌اندي سالي که از انقلاب ايران مي‌گذرد و مردم ايران، جمهوري اسلامي داشته‌اند موردي از تجاوز به کشوري از سوي ما رخ نداده است.

وي تأکيد کرد: سياست ما و انقلاب اسلامي بر موازيني استوار است که تجاوز به خاک ديگري را محکوم مي‌کند.

رئيس مجلس ادامه داد: انقلاب اسلامي آمد که به مسلمانان کمک و وحدت اسلامي را ايجاد کند، از اين رو توجه به وحدت اسلامي اصل قانون اساسي است.

لاريجاني با اشاره به اهميتي که رهبر انقلاب براي موضوع وحدت اسلامي داشتند، گفت: در اصول قانون اساسي حمايت از مردم مظلوم اصل مهمي است، اينکه مردم فلسطين که ما از ابتدا در کنار آنها قرار گرفتيم نشان از اين امر مهم دارد.

وي با اشاره به کمک ايران به حزب‌الله، افزود: دليل کمک ما به حزب‌الله اين بود که اسرائيل با پر روگري که يک خيانت به امت اسلامي بود، به دنبال اشغال و غارت بود. در حال حاضر حزب‌الله يک سنگر مهم براي دفاع از لبنان است و يک جايگاه قوي در خاورميانه پيدا کرده است.

رئيس مجلس با تأکيد بر اينکه رفتارهاي ايران در دفاع از کشورهاي منطقه به شيعه و سني محدود نشده است، افزود: ما کشوري با آرمانهاي متفاوت هستيم و به هيچ وجه وارد رقابتهاي شيعه و سني نخواهيم شد.

لاريجاني با اشاره به دفاع ايران از کويت، افزود: ما در جنگ عراق و کويت در کنار کويت قرار گرفتيم، در صورتي که در جنگ 8 ساله ايران، کشور کويت حامي صدام بود، اما ما تلافي نکرديم و ايران مسير عقلايي و براساس مکتب را در پيش گرفت و اکنون نيز بر اين مسير حرکت مي‌کند.

وي با بيان اينکه تمام مخالفتهاي غرب با ما به علت دو موضوع است، اظهارکرد: کمک ما به مقاومت در جنگ 33 روزه و همچنين حمايت ما در جنگ 22 روزه غزه از مواردي بود که بسياري از کشورها را در مقابل ما قرار داد. در جنگ 33 روزه سعوديها اطلاعات بسياري به اسرائيليها دادند و گفتند اين يک جنگ شيعه و سني است که البته در جنگ 22 روزه غزه که ما در کنار حماس بوديم، تعبير شيعه و سني را به جنگ فارسها تغيير دادند.

رئيس قوه مقننه ادامه داد: کشورهاي عربي خواهان درگيري با اسرائيل نيستند و تنها به حرفهاي پوچ و صدور بيانيه اکتفا مي‌کنند و به همين دليل اسرائيل در منطقه گردنکش شده و وقتي انقلاب اسلامي به وقوع پيوست، آنها دو سيلي محکم، يکي در جنگ 33 روزه و ديگري در جنگ 22 روزه از ما خوردند.

لاريجاني با اشاره به بحران سوريه، افزود: به بهانه اينکه در سوريه دموکراسي نيست، جنگهاي داخلي را در آن به راه انداختند، اما همه ما مي‌دانيم دليل اصلي اين جنگها اين است که سوريه خط مقدم مقاومت است و آنها مي خواستند داخل آن را به هم بريزند، زيرا بهره اين آشفتگي را اسرائيليها مي‌برند.

وي با اشاره به حساسيت ايران در موضوع فلسطين، گفت: آنها ناراحت هستند و مي‌گفتند مسئله فلسطين عربي بوده و به ديگران ربطي ندارد، اما براي رفع آن کاري نکردند؛ مسئله فلسطين، مسئله اسلامي و مسئله بشري است از آن جهت که ايران در اين قضيه با حساسيت برخورد مي‌کند.

رئيس مجلس با اشاره به بحران بحرين، گفت: سعوديها در اين موضوع دخالت و با اعزام نيروي نظامي وضعيت را بدتر کردند. در بحرين بافتي وجود دارد که يک عده شيعه و يک عده سني مي‌خواهند با هم زندگي کنند، آنها خواهان دموکراسي بوده اما کشورهاي مداخله‌کننده براي اينکه به دموکراسي جواب ندهند، مسئله شيعه و سني را بيان کردند؛ ما بايد بدانيم اگر به اين خواست منطقي مردم بي ‌توجهي کنيم مشکلات بسياري رخ مي‌دهد.

لاريجاني با اشاره به عصبانيت برخي کشورهاي مداخله‌کننده در امور منطقه، افزود: آنها مي‌خواهند ساختار قبيله‌اي را حفظ کنند، اما دنيا تغيير کرده و هوشياري سياسي در منطقه به وجود آمده است از اين رو کشورها و مسئولان منطقه بايد به هوشياري سياسي به درستي پاسخ دهند.

رئيس مجلس با اشاره به تعرض سعوديها به خاک يمن، گفت: حرف خلاف زدن حد و حدود دارد ما بارها گفته‌ايم که از راه سياسي مسئله يمن حل مي‌شود، يعني بايد توافق شود منتهي آنها دنبال ماجراي ديگري هستند.

لاريجاني ادامه داد: برخي کشورهاي منطقه اتکا بسياري به کشورهاي بزرگ پيدا کرده‌اند و از اين رو آسيب‌پذير شده‌اند.

وي با اشاره به سخنان امام خميني(ره)، گفت: امام خميني(ره) مي‌فرمودند که ملتها بايد روي پاي خود بايستند و به کشورهاي شرقي و غربي توجه نکنند و در همين رابطه مي‌توانيم بگوييم ايران هيچ‌گاه فکر تعرض به کشورهاي بزرگ و کوچک را نداشته، زيرا اين موضوع خلاف مشرب انقلاب است.

رئيس مجلس گفت: سعوديها مي‌خواهند به بهانه ايران‌هراسي کارهاي خود را پيش ببرند و اسرائيليها مي‌دانند اگر کشورهاي منطقه با هم متحد شوند، آنها گرفتار خواهند شد، لذا اختلافات را به داخل کشورهاي اسلامي مي‌ريزند.

لاريجاني در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه آيا ايران حامي کشورهاي منطقه خواهد بود، افزود: بله، ايران هميشه روابط برادرانه با کشورهاي منطقه خواهد داشت، اما برخي کشورها همچون ترکيه و سعوديها در حال لطمه زدن به خود هستند و ما نمي‌توانيم از کار نادرست آنها دفاع کنيم.

وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه حضور قاسم سليماني براي کمک به شيعه است، تصريح کرد: مطالبي که مي‌گويند، دقيق نيست، زيرا ايران علاوه بر کمک به حزب‌الله به حماس، گروه‌هاي جهاد اسلامي و همچنين کردها در مقابل داعش نيز کمک کرده است.

رئيس مجلس ادامه داد: مردم عراق به حرفهايي که درباره دخالت قاسم سليماني گفته مي‌شود مي‌خندند، زيرا ناپختگي در آنها هويدا است.

لاريجاني تصريح کرد: فکر مي‌کنم دوستان سعودي در سالهاي اخير در رفتارهاي ديپلماتيک در منطقه ناپختگي از خود نشان داده‌اند.

وي با بيان اينکه موضع ما وفاق با کشورهاي اسلامي است و رفتارهاي نظامي‌گري را درست نمي‌دانيم، افزود: رفتارهاي کشور سعودي تندرو بوده و از اين رو مناسب کشور اسلامي نيست.

لاريجاني ادامه داد: سعوديها بايد سعه‌صدر در کارها داشته باشند، در غير اين صورت اين موضوع براي سعودي در دراز مدت مضر خواهد بود.

وي با اشاره به موضوع حادثه منا، گفت: حادثه منا از اشتباهات ديگري بود که سعوديها مرتکب شدند. وضع ناهنجاري در سال گذشته بر حجاج حاکم بود و آنها مي‌خواستند با پنهان‌کاري امنيت حجاج را زير سؤال ببرند، اما تا زماني که احترام و امنيت حجاج حفظ نشود حج برگزار نخواهد شد.

رئيس مجلس حادثه منا را نقطه سياهي براي سعوديها خواند و گفت: سعوديها در برگزاري حج موفق نبودند، انشاءالله بتوانند در سالهاي بعد بهتر حاضر شوند.

لاريجاني در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه جنگ سوريه تا کجا ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: اين جنگ زياد طولاني شده و از ابتدا با يک توافق سياسي قابل حل بود، لکن دلايلي چون دخالت برخي کشورهاي منطقه و کمک به تروريستها اين جنگ را طولاني کرده است.

وي با بيان اينکه آمريکاييها و برخي کشورهاي منطقه گرفتار حمايت از تروريست شده‌اند، افزود: از تروريستها به عنوان تاکتيک و ابزار استفاده شده که اين باعث رشد جريان تروريست در منطقه شده است.

رئيس مجلس تأکيد کرد: علت طولاني شدن جنگ در سوريه، کمکهاي کشورهاي آمريکايي، اروپايي و سعودي به تروريستهاست.

لاريجاني با بيان اينکه جنگ سوريه به زودي حل مي‌شود، گفت: راه‌هاي سياسي پيرامون مسئله حل شده است و روسها هم نقش جديدي براي خود قائل شده‌اند و اميدوارم که در مذاکرات سياسي با واقع‌بيني پيش برويم و باز به دنبال تحميل چيزي نباشيم.

وي با تأکيد بر اينکه اگر در مذاکرات سياسي متناسب با تاريخ مجادلات سوريه مسائل مطرح شود مشکلات حل مي‌شود، گفت: اگر باز هم مذاکرات ماجراجويانه باشد، جنگ خاتمه پيدا نمي‌کند. در قضيه سوريه بايد هم حاکميت حفظ شود و هم کساني که مي‌خواهند در آينده اين کشور نقش داشته باشند، حضور پيدا کنند که اين يعني کمک کردن به غني شدن دموکراسي در سوريه که البته امکان‌پذير است؛ در سوريه نبايد کسي به دنبال حذف کسي باشد و بايد تئوري وفاق ملي انتخاب شود.

رئيس مجلس در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه حضور بشار اسد با وجود مخالفتهاي کشورهاي آمريکايي و اروپايي را چگونه ارزيابي مي‌کنيد، گفت: اين موضوع يعني حذف بشاراسد، يک نوع ديکتاتوري بين‌المللي است که کشورهايي بيرون از کشوري درباره حضور يا عدم حضور رئيس‌جمهور اظهار نظر کنند، از اين رو بايد تمامي مسائل مشروعيت داشته باشد.

لاريجاني ادامه داد: اين نوع رفتارها ديکتاتورمآبانه است، از اين رو رئيس‌جمهور سوريه را بايد مردم تعيين کنند و من اين رفتار را قبول ندارم که کشوري ديگر در مورد سرنوشت سوريه تصميم بگيرد.

وي افزود: اگر مردم بشار اسد را نخواهند، ما هم مشکلي نداريم و موضع ما آن است که مردم سوريه چه مي‌گويند، ما مخالف اين هستيم که در جايي بنشينيم و بگوييم بشار اسد بماند يا برود. مسئله ما اين نيست که روي يک فرد بحث کنيم، ما روي يک قاعده بحث مي‌کنيم و معتقديم که آينده سوريه بايد دموکراتيک باشد و همه جريانها در آن حضور داشته باشند.

رئيس مجلس تصريح کرد: بحث بر اين است که ظرف 18 ماه دولت وحدت اسلامي تشکيل شود و بعد انتخابات شکل بگيرد که در اين صورت بشار اسد هم مي‌تواند مانند بقيه کانديد شود.

لاريجاني با بيان اينکه حوادثي در منطقه در دو دهه اخير رخ داده که نشان مي‌دهد که جريان تروريستي کاملا رشد يافته از نظر کمي و کيفي وجود دارد، افزود: من فکر نمي‌کنم هر نوع تقسيم در منطقه بتواند مشکلي را حل کند و البته معتقدم بحران را تشديد خواهد کرد. شما تصور کنيد در عراق چندين منطقه به‌وجود بيايد که به طور حتم معضلاتي را منجر خواهد شد.

وي با بيان اينکه مشکل عراق امنيتي و از بيرون است، تصريح کرد: مشکل امنيتي با تقسيم حل نخواهد شد و بحرانهاي منطقه‌اي براساس اين تصميمات تشديد خواهند شد.

رئيس قوه مقننه با بيان اينکه ما براساس گفت‌وگو مي‌خواهيم مشکلات را رفع کنيم، افزود: با وجود اينکه امکانات نظامي خوبي داريم، اما هيچ‌گاه به قصد تعرض به کشوري برنيامده‌ايم و سياست ما بر رکن گفت‌وگو و رفتار برادرانه استوار است.

لاريجاني ادامه داد: تمام تلاش ما اين است که اختلافات منطقه‌اي با کشورهايي چون ترکيه و عربستان را با گفت‌وگو حل کنيم، حتي لازم باشد گامهايي براي اصلاح بر مي‌داريم. استراتژي جمهوري اسلامي روابط برادرانه با کشورهاي منطقه و دنياست.

وي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري درباره مبارزه بر اساس اقتدار در مقابل آمريکايي‌ها، افزود: اگر ما با آمريکايي‌ها مذاکره کرديم، تنها دليل آن اقتدار ما بوده است در مذاکره هميشه قدرت داشتن نقش دارد و مسير آينده ما هم براساس گفت‌وگو است اما بنيه‌هاي خود را از بين نمي‌بريم.

رئيس مجلس در پايان با اشاره به قدرتهاي بي‌نظير ايران در زمينه‌هاي نظامي، اقتصادي و ... خاطرنشان کرد: ما هر روزه قدرت خود را تقويت مي‌کنيم، اما عليه کسي استفاده نمي‌کنيم، از اين رو ما مي‌خواهيم به کمک ديگران بشتابيم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html